Followers

2009/10/26

MY FIRST HDR? MCM X JADIKK JE


Nie HDR yg aku cuba buat masa jalan2 kt esplanade lumut...malang nya baru satu shot...dah hujan plak dan anak aku yang kecik dah "uk-uk" dlm pampers die.. so kena balik le..... jadi hayatilah "masterpiece" aku yang pertama ini.....mcm x jadik je? Sebenonye ada satu kapal navy tgh parking kat situ.... harap lepas ni ada lagi..leh aku amik . Sebarang cadangan atau komen.


p/s :
~4 info aku pakai photomatic pro 3.2..
~tq alan 4 the info.. den torai

2009/10/23

Filem Seram & Romantik: Tak Akan Ku Berpaling Lagi

Coming Soon .............This November on Your Cinema!!!!

2009/10/20

Nur Kasih........

video

Aku suke tgk cite ni....bukan jalan citenye yang best sangat tapi die punye shooting angle n die nye keler buat aku syok.... nath le....terutama shoot kat rumah kayu kat kampung....wife aku x miss nye cite ni... dan tak ketinggalan...Nur tu cun le jugak.... heheheh...........ada komen dari sesiapa? atau anda lebih suke tengok Ceplos kt TV9??

Open House d Pej Pertanian Manong/ Mandi d Ulu Kenas




Yang hensemni anak aku (just like his father!)
Yang cun ni pon anak aku gak.....
Doyan putik pun jadik lee..

Sabtu 17Okt 2009.............. Pej.Pertanian Manong (Banyak Pokok Doyan)...n Ulu Kenas

2009/10/14

PnP oh PnP...penang n parit...piirahhhhhh


Aku rasa macam nak gaout je....balik-balik check....balik-balik check.... dieorang kat atas macam bagus je.... nk check orang......padahal Silibus pon satu tak boleh lengkap, asyik tukar2, tukar kod, tukar nama kursus, teknologi le kejap kejuruteraan pulak.. nak harap ada Modul...har*m! GILE! ingat ape.. pastu syok sendiri!..... kejenye nk pantau orang je....
nanti le aku jadi pengarah..aku pantau semua orang!!!! geramm.......siap le.......

p/s-maaf kiranya perkataan tersebut terkena batang hidung..

2009/10/09

Jamuan Raya Senibina 09







Pada 8Okt diadakan Jamuan Raya kursus senibina. Turut di jemput Tuang Pengarah, Timbalan Pengarah, Ketua Jurusan..

Diadakan di Dewan Mohd Anwar , bermula jam 4.00petang...Pelbagai juadah raya disediakan dan amat meriah dengan pakaian yang berwarna-warni( kamdar?)memang berbaloi..

2009/10/06

Open House Part Deux




Pada Ahad 4Okt aku buat opn house kt umah aku....cuma ajak Student n Office mate ngan jiran.......Ramai jugak yg datang... dan ramai jugak yang x dtg... sblm ni aku dh buat sikit2 ajak jiran2 aje last week....Cuma aku mintak maaf jika ada yang tak cukup ke masa open house yang low budjet aku tu....moga doakan semoga next time aku dpt budget lebih agar dpt wat yg besar siap ngan khemah plak.......amin......

Speedtrap: Lumut-Ipoh

1. Sebelum Klinik Kesihatan Setiawan (KM1) Bawah pokok besar seberang jalan ada Kelapa Sawit
2. Sebelum Ayer Tawar (Dlm bustop) speedlimit 60 tapi jalan macam highway...
3. Sebelum Rotisegar (Dlm Tugu / Signboard Batu) dt simpang 3
4. Sebelum naik bukit pertama belah kanan lepas simpang Bote..
5. Speeedtrap statik Sblm Kuari sblm simpang Falim.

semu ini berdasarkan pengalaman aku selama tiga tahun berulang-alik Ipoh ke OUM setiap selang seminggu.... Doakan aku dapat habiskan 3 sem yang last ni..amin

Next-G Nissan R36 GTR



Cun melecun kete ni....nanti aku kaye aku beli 2 bijik, 1 aku wat p keje n 1 lagi wife aku wat antar anak skolah...heheheheh..Kuar tahun 2013 jd sempat aku kumpul duit......
This comes as quite a surprise to me but it looks like the GT-R will receive a typical Japanese lifecycle of 5 years, to mirror Porsche’s lifecycle for the 911. Nissan’s global product planning VP has unveiled that an “R36″ Nissan GT-R will be coming by 2013.
The next generation R36 Nissan GT-R will use an evolution of the current Premium Midship platform with the engine mounted up front and a transaxle twin clutch gearbox mounted at the rear. The engine is expected to remain a force inducted V6 engine.

Sumber:paultan.org

2009/10/05

Colek Oh Colek........

Aku masa pose aritu teringin sgt makan colek perut,maklumle kt Manjung x jumpa.......sampai je Kota Bharu dari Lumut jam 230pagi(18Sept) tu terus aku p dekat ngan Stadium Sultan Mohamad keIV selepas singgah Wakaf Che Yeh ngan Pasar Malam Parit Dalam ...ape lagi order le colek perut ngan paru n sosej....bercerita ngan sosej ni teringat sosej kt Rantau Panjang yang selalu aku beli...RM1 satu...puehh makan,nak nangis .........tapi masa balik raya x sempat nak masuk pekan Rantau Panjang (Jem maa.....)..

2009/10/01

Sambutan Raya Jiran2 Taman Emas 2




My next door Neighbour!

Suasana raya di Taman Emas 2 pada 29 September 2009 (10 Syawal 1430H). Agak meriah dengan percikan bunga api serta dentuman Mercun Bola 13GB serta puluhan mercun roket yang masuk angin!.